2011. március 15., kedd

A csajok után a nők is a csúcsra jutnak

Pár héttel ezelőtt volt egy klassz akció a booklineon, (aki nem tudná, annak elmondom, hogy akcióvadász vagyok) és volt egy-két érdekes könyv 500 forintért, köztük ezzel a képregénnyel. Mivel nagy képregény gyűjteményem van, így úgy döntöttem, hogy megveszem magamnak, aztán majd kiderül, hogy milyen. Az az esetleges 500 forint veszteség meg annyira nem nagy dolog. Szóval így álltam hozzá... Vagy jó lesz, vagy nem... Aztán a kezembe vettem a könyvet és meg kell mondanom, nagyon pozitívan érintett.

Maitena argentin származású képregényrajzolónő, akinek Nők a csúcson című sorozatából ez a harmadik kötete. Nem, ezt igazából én sem értem. Semmi nyomát nem találtam annak, hogy az első kettőt kiadták volna itthon, pedig címlapon is van egy nagy 3-mas és a az eredeti műnél megnevezett cím végén is. Szóval a 3. kötetnek kell lennie. De hogy hol az első kettő? Ki tudja... Különösebb hiányt nem okoz a mű értelmezésében, mivel tulajdonképpen kis egyoldalas képregényes gyűjteményéről beszélünk, amik egymáshoz sem nagyon kapcsolódnak, nemhogy előzményük lehetne.

A kötet témája egyszerűen csak a nők! Bár nem biztos, hogy az egyszerűen szó használata alkalmas ide, mivel a kötet elsődleges lényege, hogy megmutatja, milyen bonyolultak vagyunk mi valójában. És ezt a lehető legjobban teszi.
Kiemeli azokat az ostoba szokásainkat, amikkel mi magunk is tisztában vagyunk, mégsem tudunk levetkőzni, hiszen ettől vagyunk nők... De persze főleg azokat a rossz tulajdonságokat veszi számba, ami a többi nőben olyan idegesítő, bennünk viszont egyáltalán nincs meg. (Na, persze...) Szó van itt mindenről: férfiakról, gyerekekről, vásárolásról, súlyproblémákról, öregedésről, munkahelyről, nyaralásról, divatról, szépségápolásról, rosszindulatról, intrikáról, pletykáról... Vagyis olyan dolgokról, amiknek a nagy része (kit ez, kit az) mindannyiunkat érint, kortól, foglalkozástól, anyagi helyzettől, életkörülményektől és földrajzi viszonyoktól függetlenül.
Kicsit kifiguráz minket, kicsit a mi oldalunkra áll, mutat egy kicsit abból, hogy miért rossz nőnek lenni, és abból, hogy miért jó. Az egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Egy igazi nő... És mindezt úgy teszi, hogy közben se nem alpári, se nem bántó, nem merül el filozofikus gondolatok mélységére, de azért megmutat kis igazságokat. És persze szórakoztat!

Pár idézet a könyvből: (tényleg csak pár, mert képregényből idézni elég nehéz)

Felejthetetlen élmény kamaszokkal együtt élni
Felhívnak valakit telefonon, és… azonnal lecsapják!
– … de ha ő tetszik neked, és te is neki, miért nem hívod föl?
– Már vagy hússzor hívtam…
– Na, és mit mondott?
– „Szólalj már meg, te idióta!”

Boldog hazatérés a nyaralásból
Viszontláthatod féltett növényeidet
De hiszen a szomszéd megígérte, hogy mindennap meglocsol benneteket! Nem jött? Válaszoljatok!!! Nem jött?!

A könnyű ételek nem mindig megbízhatók. Viszont biztos, hogy drágák és undorítók.
-"Pizza light"… hogy lehet, hogy egy pizza nem hizlal?
– Mert öt perccel az után, hogy megetted, kihányod…

Remélem, másnap is elnyeri/elnyerte a tetszését :)

6 megjegyzés:

  1. Kár, hogy macerás hozzájutni ilyen képregényekhez, érdekelne a műfaj. :) Jó volt az ajánló, köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy elolvastad :)

    Egyébként lassan ez se lesz macerásabb, mint bármelyik másik könyv beszerzése :D

    VálaszTörlés
  3. Voltunk nem rég a könyvudvarban és láttuk ott 300-ért és gondolkodtunk megvegyük-e. De aztán rájöttünk, hogy kitől fogja akkor kölcsön kérni a gyerek, ha nekünk nem lesz meg. :D Szal ez marad Brigi nénire. :D

    VálaszTörlés
  4. Ezzel a képregénnyel azért megvárjuk, amíg el kezd kamaszodni a gyerek :D

    VálaszTörlés
  5. Rendben :D Majd 12-es, 16-os, 18-as karikázzuk a mangákat. Pl.: a Hellsinget se 7 évesen fogja megkapni. XD

    VálaszTörlés
  6. A Hellsing gyerekeknek való olvasmány XD Hiszen vámpírvadászatra jobb előbb kinevelni őket :DDD

    VálaszTörlés