2014. december 28., vasárnap

NA DE ÉLJ!

2014 rengeteg változást hozott az életemben és ezek közül az egyik atombomba, ami mindent felborított, a kONfetti megalapítása volt. Ezzel a szerveződéssel az elsődleges célunk a világ megváltása. Szóval semmi komoly, nagyra törő vagy éppen túl ambiciózus elképzelés.

A csapat még a nyáron állt össze egy GISHWHES nevű jótékonysági játék (értsd: a legnagyobb őrültségsorozat, amit életemben lefuttattam, party hard) keretein belül, aztán az ősszel jutottunk el oda, hogy ebből az egészből akkor egy komolyabb folytatást kellene generálni. Ez a generálás pedig nagyon jól sikerült. Jelenleg túl vagyunk két komolyabb gyűjtésen: 
 • Először ruhákat gyűjtöttünk a rászorulóknak. Ezeket az Ökumenikus Segélyszervezet dolgozói juttattak el a megfelelő helyszínre.
 • Második alkalommal pedig mindenféle gyerekcuccot gyűjtöttünk, amelyek a Dió utcai suli kapta.
A második gyűjtést azért tartom különösen fontosnak, mert ez egy olyan gyűjtés volt, amivel kapcsolatban úgy keresett meg minket az egyik követőnk, hogy hallotta, milyen rossz körülmények uralkodnak itt, jó lenne, ha valaki tudna segíteni. Azóta segítettünk az egyik állandó partnerünk belső, karácsonyi megmozdulásának leszervezésében, amire szintén úgy kértek fel minket. Szóval fontosnak tartom kiemelni, hogy bármikor úgy látjátok, van egy olyan ügy, amiért érdemes megmozdulni: Szóljatok nekünk bátran!

Decemberre pedig megszületett a NA DE ÉLJ! (Nagy Decemberi Élménygyűjtő Játék) ötlete. A versenyre december végéig még 3 kategóriában lehet nevezni:
 1. Csinálj valamit, amit még soha nem csináltál:
  - néhány ötlet: próbálj ki egy új ételt, menj el valahova, ahol még soha nem jártál, tegyél meg valamit, amitől eddig féltél
 2.  Lepj meg valakit:
  - ne becsüld le a hétköznapi kedvességek erejét. Tegyél valami jót egy rokonoddal, munkatársaddal vagy akár idegenekkel.
 3.  Csinálj valami szokatlant:
  - például menj vikingkalapban bevásárolni, beszélj egész nap németül, táncolj a buszmegállóban. Légy kreatív, de a magad és mások egészségére vigyázz, magadnak és másoknak ne okozz kellemetlenséget.
Érdekes kezdeményezés, nem? Lesznek persze nyeremények is, de a személyes véleményem az, hogy nem ezek lesznek a legértékesebb dolgok, hanem azok az élmények, amiket a résztvevők maguknak gyűjtenek. Én magam is csináltam pár apróságot a verseny szellemében, amivel szervezőként ugyan nem nevezhetek, de bearanyozták ezt a hónapot számomra.

Összességében azt kell mondanom, hogy a kONfettivel egy nagyon izgalmas és értékes évet zárunk. Köszönöm a teljes csapat nevében mindenkinek, aki az idei évben segített nekünk, hogy kicsit jobb hellyé tegyük ezt a világot. Külön extra köszönet a MagNet Közösségi Háznak, ahol mindig együttműködésre kész, támogató közegre találtunk.

Remélem, hogy a jövő évben is folytatni tudjuk ezt a "harcot", és még többet tehetünk azért, hogy továbbadjuk másoknak a mosolyunkat.

3 megjegyzés:

 1. Milyen jó, ötletes nevet találtatok ki ennek a játéknak. :) De tényleg jó kezdeményezés.

  VálaszTörlés
 2. Manapság kevés az olyan ember, aki önzetlenül segít. Szép kezdeményezés, mindig is becsültem az ilyen embereket. :)

  VálaszTörlés
 3. A racing tech titanium replica that is made of premium steel
  The titanium watch-top oakley titanium sunglasses is a titanium mountain bikes 2.8mm stainless steel watch titanium white wheels face 토토 사이트 홍보 with an extra titanium hair trimmer layer of premium steel, a chrome finish, and a titanium visor

  VálaszTörlés