2012. június 5., kedd

Vidám kaspó

Sajnos mostanában a napjaim jelentős része az államvizsgára való készüléssel megy el, így nem igazán mondhatom, hogy tobzódok a blogolásra szánható időben, vagy éppen a sziporkázásra alkalmas jókedvben. Szóval most egy egyszerű minden Brigizmust nélkülöző bejegyzést fogtok kapni, mert azért valamit csak szeretnék írni ERRŐL, mielőtt elfelejtem!

Íme a nagy mű:

A pöttyös kaspó anyukám névnapjára készült, még hozzá egy elég egyszerű technikával.

Vettünk hozzá egy sima kaspót meg egy kis tálkát (Tesó áruházakban elég olcsón beszerezhető), meg egy adag temperát (600 szín volt az otthoni készletben, csak piros nem), és egy adag dekopázs (Ugye senki se gondolta, hogy ennek a szónak a francia alakját fogom használni?) ragasztót.

A pöttyös rész anyagmaradék, amit Szabina munkamaradmányai között találtunk, ezt simogattuk el szépen a kaspón, miközben szinkronban ecseteltük  ragasztóval mindkét felületet. Egy kis ragasztózás, egy kis simogatás. (Mint valami rossz hippi pornó.) Fontos, hogy bár nagyon vékony anyagot választottunk, így is nagyon megszívta magát ragasztóval, gyorsan is száradt, szóval az angol királynőt nem tudtuk vendégül látni közben egy teára sem.

A dekopázs ragasztó üvegén írták, hogy vízzel hígítva lakkrétegként funkcionálhat. Na, ezt is kipróbáltuk, nem jött be. Az anyag ezt a réteget is magába szívta, szóval lakkozva nem lett, de talán nem is probléma. A cserép felső része és a tálka piros temperával lett átfestve, ennek viszont gyenge pontja, hogy oltárian kell vigyázni a locsolásnál. Erre vajon van-e valami tipp így utólag valakitől? A festés olyan szempontból bizonyult jó választásnak, hogy láthatatlanná varázsolta az anyag illesztését. Viszont a tempera nem a legtutibb ötlet volt. Olvastunk még olyan ötletet is, hogy szalagot ragasztottak a vastag peremre. Ehhez viszont megfelelő méretű szalag kellett, plusz az is koszolódik az öntözésnél, kérdéses hogy lehet-e mosni, nem-e enged el a ragasztó, stb. Egy próbát mondjuk az is megérne.

Viszont van egy eszméletlen nagy ötletem az államvizsga utánra. Remélem, az be fog jönni! Csak origami nincs még mindig. De talán nem is baj :D

5 megjegyzés:

  1. Szerintem nem volt ez Brigizmust mellőző. :D Egyébként szerintem be kéne szerezni valamit, amivel ténylegesen le lehet lakkozni, és azzal bevonni a temperás részeket, hogy ne bántsa a víz.

    VálaszTörlés
  2. Jó, a hippi pornónál már én is tudtam :DDD

    Hm, ez nem rossz ötlet. Lehet, hogy lakk lesz belőle.

    VálaszTörlés
  3. A szalag nem koszolódik, mert az csak kívül van. :) Különben tényleg lelakkozhattuk volna a temperás részeket, van otthon lakkom. :) Mondjuk akkor szerintem az anyag miatt figyelni kell, jobb így, hogy nem fényes. ;)

    VálaszTörlés
  4. Hidd el, hogy koszolódik az a szalag is, ha bénán van öntözve :DDDD

    VálaszTörlés
  5. Hát ez marha jó lett :)
    Soook kitartást szerdáig *küldi a + energiát*

    VálaszTörlés